Att köpa sex är omoraliskt, lågt och patetiskt. Jag försvarar absolut inte det. Men jag kommer säga det man tydligen inte får säga om Paolo Robertos sexköp, och sexköp generellt; vem bryr sig?

Paolo Roberto fallet har synliggjort vilka konstiga moraliska prioriteringar svenska staten har. Tiotusentals papperslösa befinner sig i vårt land, vilket hotar sveriges trygghet på riktigt. Våldtäktsfall läggs på hög på grund av bristande resurser hos polisen. Gängbrottsligheten är farlig och ur kontroll, men polisen ägnar sig åt det ''viktiga'' arbetet att bedriva sexköpsrazzior?

Att gubbar köper sex är vidrigt, men det är inte ett hot mot min frihet.

Det är inte ett hot mot min trygghet att vistas ute som kvinna. Det hotar inte heller hållbarheten i Sveriges framtid. Så varför förväntas jag vara upprörd över det? Svenska staten bör inte heller, i min mening, ägna sig åt ringa moraliserande. Statens uppgift bör vara att skydda och upprätthålla svenska medborgares grundläggande fri- och rättigheter. Länder som Danmark och Tyskland har legaliserat prostitution, Sverige borde göra detsamma. Varför ska vi lägga skattemedel på att stoppa en transaktion som sker mellan två samtyckande vuxna? Att legalisera prostitution är också ett utmärkt sätt att krossa den olagliga sexhandeln, vilket vi alla vill se.

Drevet mot Roberto har även synliggjort de konstiga moraliska prioritering som feminister har.

Dessa feminister har länge suttit tysta och väntat på en nyhetsstory som bekräftar deras färdiggräddade syn på världen. En värld där bara vita, heterosexuella män med makt och pengar är förövare. Nu äntligen får dem sin chans att vara upprörda, i rampljuset, med mainstream median som deras hejarklack. De har rätt i att det är omoraliskt att män med makt ger sig på utsatta kvinnor. Men man kan inte bara bry sig om kvinnor när det passar den egna agendan. Man kan inte heller utgå ifrån att alla prostituerade är tvingade till det. En del väljer det själva.

Samma feminister som nu är upprörda över Roberto fallet, höll länge tyst om hedersförtrycket och de utbredda problemen vi har i Sverige med könsstympning av unga flickor. De sa inte mycket när moralpoliser gick runt i förorterna och försvårade för kvinnors fria rörlighet. Det får mig att tro att de är mer intresserade av att göra ideologiska poänger än att stå upp för kvinnors frihet.

Emmie Mikaelsson, Redaktör